Park Güell in Barcelona

Park Guell

Wat je tijdens je citytrip in Barcelona zeker gedaan moet hebben? Park Güell natuurlijk! In 1900 vroeg Eusebi aan zijn vriend Gaudí om een stadspark te ontwerken. En zo geschiedde… Of toch deels. De 60 huizen die oorspronkelijk op de planning stonden, zijn er helaas niet allemaal gekomen. De 3 huizen die wél gebouwd zijn, zijn echter echte pareltjes! Welkom in Park Güell en de wondere wereld van Gaudí.

Maar er is meer… Een deel van het stadspark is gratis en hoewel je dan helaas de fantasiewereld van Gaudí niet kan betreden, kan je wel genieten van een panormamisch uitzicht over Barcelona en van een gezellige wandeling. Wil je de toeristische kleppers niet missen (can’t blame you)? Dan kost een toegangsticket je ongeveer € 8.

Tip: reserveer je ticket op voorhand, zo hoef je niet urenlang aan de kassa aan te schuiven. Er mogen bovendien maar een beperkt aantal bezoekers binnen per keer, zorg dus zeker dat je op het uur van je keuze aanwezig bent!

Extra tip: gooi je ticket na je bezoek niet onmiddellijk weg, aan de uitgang controleren ze namelijk nog een keer (in paniek je gigantische handtas overhoop moeten gooien om een klein stukje papier te vinden is geen aanrader, believe me…).

En verder? Veel toeristen natuurlijk, zeker in het monumentale deel van het park. Al is het dat stiekem toch wel waard.

park güell

barcelona

barcelona

park guell

barcelona stadspark

park guell

stadspark barcelona

Wat vinden jullie van Park Güell in Barcelona? 

 

Share:

2 Reacties

  • admin
   Auteur
   april 8, 2018 / 6:00 pm

   Dank je, dat is het zeker! ^^

Geef een reactie