De meest romantische stad ter wereld

13th februari 2018

venice

Met Valentijn in het vooruitzicht wil ik jullie graag dé romantische stad bij uitstek aanraden… Venetië! Jep, dat klopt. Deze Italiaanse stad heeft alles om je hart te veroveren. Op Valentijn of eender welke andere dag van het jaar.

Kleine straatjes om in te verdwalen. Drop je stadsgids en smartphone in één van de vele kanalen (grapje!) en verdwaal in de stad. De gezellige steegjes en betoverende sfeer lenen zich perfect voor romantische avondwandelingen. Of mensen zoals ik, die zonder enige richtinggevoel geboren zijn.

Spaghetti. Insert: Lady en de Vagebond flashback. Voeg wat kaas en een romantische Italiaanse ballade toe. En voilà: de dinner date van je dromen. Wie bestelde een poëtische setting?

Geschiedenis. Waan je het hoofdpersonage in een eeuwenoud liefdesverhaal. Venetië ademt geschiedenis. Maak zeker een stop bij Piazza San Marco en St. Mark’s Basilica. En vergeet je Venetiaans carnavalsmasker niet!

Geen auto’s toegelaten. Kies in plaats daarvan voor een typische gondola.

Nog steeds niet helemaal overtuigd? Ik deel graag enkele van mijn favoriete vakantiefoto’s met jullie. Ciao bella Italia! 

venetian masks

venice

venice

venice

venice

venice

Staan jullie koffers voor een weekendje Venetië al klaar? 😉

Geef een reactie